GA DE DIEPTE IN MET HET ENNEAGRAM
Gepubliceerd in ‘Het Gooi Bruist’ op 01-01-2021

Caroline Wijntjes en Maaike van ’t Hull zijn al jaren actief als coach. Ze leerden elkaar kennen tijdens de ICF-opleiding tot Associate Certified Coach, waarna zij samen naar Zuid-Afrika gingen voor de Integrative Enneagram-opleiding. Ze waren meteen enthousiast over dit model én over een mogelijke samenwerking. Sinds afgelopen zomer vormen zij het maatschap Wijntjes & Van ‘t Hull Coaching. “We vullen elkaar perfect aan!”

Beide dames zijn gecertificeerd ICF coach. “Dit houdt in dat we een driejarige intensieve opleiding achter de rug hebben waarbij we ons o.a. aan een ethische code moeten houden, maar we hebben vooral diverse technieken geleerd waarmee we onze toolbox hebben gevuld”, vervolgen Caroline en Maaike.

Integrative enneagram
“Het Enneagram is een model dat uitgaat van negen persoonlijkheidstypes die allemaal denken, voelen en handelen vanuit een specifieke kernmotivatie. Het bestaat al langer maar Integrative Enneagram heeft een nieuwe online test ontwikkeld waarmee je met maar liefst 95% zekerheid kunt bepalen wat jouw Enneagramtype is. Tot op heden zijn wij de enigen in Nederland die de Integrative Enneagram testen mogen afnemen die ten grondslag liggen aan de coaching en workshops.”

Krachten én ontwikkelpunten
“Specifiek voor teams is Integrative Ennegram een geweldige tool. In het kader van teamcoaching laten wij alle teamleden altijd eerst de online test doen. Op basis hiervan krijgen ze een zeer uitgebreid rapport dat we in eerste instantie individueel met hen bespreken.

Vervolgens gaan ze tijdens een drie uur durende workshop gezamenlijk aan de slag. Zo wordt inzichtelijk waar de krachten én de ontwikkelpunten liggen van het team als geheel. Het helpt bovendien om meer begrip te kweken voor elkaar omdat je snapt waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt.”

Gericht op groei en ontwikkeling
“In tegenstelling tot veel andere persoonlijkheidstests is het Enneagram er niet op gericht om mensen in een bepaald hokje te stoppen. Het model biedt juist een veelheid aan inzichten en praktische handvaten die je helpen om jezelf verder te ontwikkelen.”

wenhcoaching

Author wenhcoaching

More posts by wenhcoaching
Bel ons