De Enneagramdokters

Dat teams optimaal functioneren is binnen de zorg een levensreddende voorwaarde. Falen is geen optie! Denk aan een OK-team tijdens een ingewikkelde operatie of de aanpak van een almaar groeiende IC in Coronatijd. Door goede samenwerking binnen en tussen de ziekenhuizen zijn er letterlijk levens gered.

De zorg is voor ons teamcoaches een interessante branche. Want hoe levensreddend ook, de zorg zorgt vooral voor anderen en vergeet zichzelf nog al eens. Dat gaat veranderen! Denk aan de instructies in het vliegtuig:  wanneer er iets gebeurt, éérst zelf een zuurstofkapje op en daarna pas een ander helpen.

Wat kan W&H Coaching betekenen voor teams in de zorg?

Wij hebben het recept, de remedie, de behandeling!

Let op: momenteel is de subsidie Kwaliteitsimpuls Personeel Ziekenhuizen (KiPZ) van kracht. Deze subsidie regeling stimuleert organisaties die medische zorg leveren om in de kennis en vaardigheden van hun personeel te investeren. Onze workshop en coaching valt hieronder. De subsidie is te gebruiken tot en met 2022.

Succesverhalen

“Onlangs hebben wij met het team een workshop gevolgd over het Enneagram. De individuele testen en besprekingen hadden al het nodige aantal eye-openers en oh-zit-dat-dus-zo-bij-mij’s gegeven. In de teamsessie hebben we echt de verdieping gezocht en nog meer inzicht gekregen over onze eigen types en de overige acht types. Dit gaat absoluut van pas komen binnen onze werkzaamheden. Maaike en Caroline zijn zeer betrokken, enthousiast en hebben veel kennis van zaken. Ook de veilige en open sfeer die wordt gecreëerd tijdens de teamsessie hebben wij als zeer prettig ervaren!”

DoctorConnectEnneagram workshop

Ik ben altijd zo efficiënt en snel in dingen, behalve als het gaat om ‘slecht nieuws’ gesprekken of e-mails. Dan kan ik uren lopen wikken en wegen voordat er iets van antwoord komt. Het inzicht in mijn Enneagram type heeft ervoor gezorgd dat ik het kan relativeren en accepteren dat dit niet mijn sterke kant is. Bovendien heb ik geleerd dat ik kenmerken uit andere types kan gebruiken om deze problemen toch snel op te lossen.

Type 7Enthousiaste Visionair

“Ik hou van harmonie en ga conflicten uit de weg. Bij problemen steek ik mijn kop in het zand en hoop dat het vanzelf overgaat. Vorig jaar heeft deze houding ons bedrijf veel tijd en geld gekost. Ik voelde dat er iets niet klopte met een samenwerkingspartner, maar focuste me teveel op het resultaat en vergat op mijn intuïtie af te gaan. Uiteindelijk mislukte de samenwerking. Het Enneagram leerde mij dat het belangrijk is om vooraf uit te gaan van een aantal scenario’s, waardoor ik beter voorbereid ben en kan handelen wanneer mijn gevoel dat aangeeft.”

Type 9Aangepaste Bemiddelaar

“Ik ben een kei in lastige zaken oplossen. Als iedereen doet wat ik doe of zeg, loopt het nooit mis. Als afdelingsmanager heb ik de neiging om op de details te focussen in plaats van op de hoofdlijnen. En wanneer iets ingewikkeld wordt, neem ik het over. Ik heb het dus altijd erg druk. Toen daar een heftige privé gebeurtenis bij kwam, werd ik erg moe en kreeg ik gezondheidsklachten. Door het Enneagram zag ik in dat door steeds het stuur in handen te houden, ik mijn collega’s ook niet leerde om zelfstandig taken uit te voeren. Ik moet het loslaten en meer afstand nemen van de werkvloer. Door minder op het resultaat en meer op de samenwerking te focussen, gaat het stap voor stap beter.”

Type 8Actieve Bepaler

“Kennis is macht, daarom wil ik het liefst alles weten. Als ik iets niet weet, voel ik mij dom en waardeloos en dat wil ik voorkomen. Ik ben spaarzaam met geld, spullen én mijn energie. Wanneer ik hard werk, sluit ik me af voor anderen. Zo kan ik al mijn energie geven aan wat ik belangrijk vind. Het risico is wel dat ik in een sleur raak en mijn leven saai en voorspelbaar wordt. Het Enneagram heeft mij laten inzien dat ik anderen juist nodig heb. De energie die ik in anderen steek, krijg ik dubbel en dwars terug, o.a. door oprechte aandacht en natuurlijk nieuwe inzichten.”

Type 5Stille Specialist

“Ik voel veel aan emoties. Dit kan op momenten zeer waardevol zijn, omdat ik intuïtief aanvoel hoe het met iemand gaat. Maar het kan me ook ontzettend hinderen. Soms heb ik de grootste moeite om mijn gevoelens in bedwang te houden en kan ik ze niet goed onder woorden brengen. Door het Enneagram snap ik nu dat het bij mijn type hoort. Bovendien heb ik geleerd dat als ik overspoeld word door emoties, ik me beter even kan terugtrekken in mijn bubbel en daar creatief uiting geef aan de emoties. Dat maakt me rustig en zet alles weer in perspectief.”

Type 4Intense Creatieveling

“Het Enneagram heeft mij en het bedrijf veel aan inzichten geholpen. Ik ben efficiënt en vind het mooi om in de ‘spotlight’ te staan. Gaan, gaan, gaan. Maar het Enneagram heeft me helpen inzien dat af en toe stilstaan bij je intuïtie me veel kan brengen. Ik heb wel degelijk een gevoelssensor en die kan ik veel vaker inzetten dan dat ik nu doe.”

Type 3Competitieve Presteerder

“Aan het begin van een nieuwe baan zorg ik altijd dat ik het strak op orde heb en werk ik hard. Maar het is ook de tijd waarin ik uiterst gefrustreerd ben en bang ben dat ik het niet goed doe. Met als gevolg dat ik het intern loopt te briesen en me afvraag waarom ik hier aan begonnen ben. Ik ben door het Enneagram gaan inzien dat dit een patroon is en dat ik een enorme hoge standaard heb. Momenten van rust en de teugels laten vieren hebben ervoor gezorgd dat ik minder gespannen ben en wat meer kan genieten.”

Type 1Strikte Perfectionist

Ik ben altijd op álles voorbereid. Of het nu gaat om belangrijke koerswijzigingen op mijn werk of wat ik ga zeggen en doen op een borrel met vrienden. Ik heb altijd verschillende scenario’s uitgewerkt in mijn hoofd. Voor alles. Waarom eigenlijk? Door met het Enneagram aan de slag te gaan, begreep ik dat mijn scenario-denken (en handelen) voortkomt uit angst. En daar werd ik heel moe van. Ik leer door het Enneagram dat ik ook periodes ‘go with the flow’ in moet lassen om op te laden en zonder scenario’s naar een etentje met vrienden te kunnen.”

Type 6Loyale Scepticus

Het gevoel dat collega’s me altijd aardig of behulpzaam moeten vinden dat speelt continu een grote rol in mijn leven. Als HR-manager staat mijn deur altijd open en sta ik voor iedereen klaar, ook als het mij eigenlijk niet uitkomt. Door het Enneagram weet ik dat ik grenzen moet stellen aan mijn geven en nemen. Bovendien heb ik geleerd dat ik ook andere Enneagram types kan gebruiken in hoe ik ‘nee’ kan zeggen.

Type 2Attente Helper

Temperaturen & diagnosticeren

We starten bij de temperatuur binnen het team. Is deze van aanvaardbare hoogte? Of zien we liever dat de thermometer wat hoger of lager uitslaat? Wij doen dat door middel van het afnemen van de Enneagram test. Individueel, bij elk teamlid. Deze onlinetest meet o.a. welk Enneagram type je bent, met welke andere types je makkelijker en moeilijker samenwerkt, wat je voorkeursstijl is en hoe het staat met je stresslevel. De resultaten worden 1 op 1 besproken.

Zodra alle teamleden getest zijn en de resultaten (via een Enneagram rapport) met hen afzonderlijk zijn besproken, stellen wij een diagnose over de gesteldheid van het team. We combineren gegevens uit de afzonderlijke rapporten en presenteren de uitkomst via een teamworkshop. Naast de resultaten, maakt iedereen kennis met alle types via aansprekende video’s en voorbeelden. Elk teamlid ziet zichzelf en alle collega’s gepositioneerd op het Enneagram en de onderlinge relaties worden duidelijk

Beter maken

Het fantastische en bijzondere van het Enneagram is dat het geen hokjes-model is. Je wordt juist uitgedaagd om te groeien en ontwikkelen en daarmee uit je hokje te komen. Hierbij zijn collega’s van onschatbare waarde. Zij dagen je uit en kunnen je helpen, juist als zij een ander Enneagram type zijn als jijzelf. Door zowel op individueel als team niveau de mogelijke groei en ontwikkeling zichtbaar te maken, wordt een team beter en sterker. 

Ben je geïnteresseerd in onze aanpak? Wil je meer weten? Meld je dan hier aan voor ons spreekuur/ Meld je dan hier voor onze webinar over teams etc.