Coaching

Coaching komt van het Franse en Engelse woord voor rijtuig. En dat is eigenlijk zeer treffend voor wat de essentie is van coaching. De coachee is iemand die ergens naar toe wil gaan. Dit vormt de coach vraag en kan variëren van het onder de loep leggen van een emotie of situatie tot aan het praktisch onder de knie krijgen van een vaardigheid. De coach is iemand die net als een chauffeur iemand anders begeleidt in zijn wens om van A naar B te komen. De coachee bepaalt waar de eindbestemming en de coach heeft hierin een faciliterende en ondersteunende rol.

Een coaching sessie duurt gemiddeld 2 uur en zijn persoonlijke 1-op-1 gesprekken. Hierbij nemen wij als coach een vertrouwelijke en onafhankelijke rol aan en zorgen we door middel van diverse gesprekstechnieken en modellen voor reflectie, perceptie verruiming en inspiratie. Als coach begeleiden we je in het onderzoeken van het vraagstuk en werken we samen naar een plan.

Uiteraard is coachen maatwerk en is het resultaat van een traject afhankelijk van meerdere factoren waaronder je eigen inzet. De uitkomsten zijn dan ook uiteenlopend van nieuwe motivatie, inzichten tot aan een concreet stappenplan en ingrijpende veranderingen in je leven.

Prijs coaching sessie per uur: €125 excl. BTW

* Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis

Coachees over ons

Integrative Enneagram

Het Enneagram is een model dat in basis opgebouwd is uit negen persoonlijkheidstypes. Elk type kijkt door zijn eigen lens naar de wereld en dat resoneert met een specifieke kernmotivatie. Deze eigen manier van naar de wereld kijken heeft impact op je persoonlijkheid, denken, voelen en doen. Klik hieronder op elk van de Enneagram types om de video’s te bekijken:

Type 1: Strikte Perfectionist
Type 2: Attente Helper
Type 3: Competitieve Presteerder
Type 4: Intense Creatieveling
Type 5: Stille Specialist
Type 6: Loyale Scepticus
Type 7: Enthousiaste Visionair
Type 8: Actieve Bepaler
Type 9: Aangepaste Bemiddelaar

Het Enneagram is een krachtig model dat tegelijk praktisch is en rijk aan inhoud en inzichten. Het is niet gericht op iemand in een type-hokje te duwen. Als individu ben je veel complexer, unieker en meer onderscheidend dan dat je type-nummer weerspiegelt. Het Enneagram is juist bedoeld als een nuttige gids bij je reis naar zelfontplooiing, opbouwen van relaties, conflictoplossing en het verbeteren van teamdynamiek.

Jouw persoonlijke Enneagramtype wordt bepaald door een online test. Deze test is ontwikkeld door Integrative Enneagram Solutions en is de enige ter wereld die jouw Enneagramtype met meer dan 95% zekerheid test. Uit de test komt een zeer uitgebreid rapport dat voor iedereen uniek is. Het rapport bevat informatie over jouw eigen type, subtype, welke neigingen je hebt tijdens stress en ontspannen situaties, de voorkeursstijl van uiten, hoe je feedback geeft en het liefste ontvangt en nog veel meer.

Verder wordt ook gemeten in hoeverre je gebruik maakt van de eigenschappen van de andere acht types. De daaropvolgende coachinggesprekken geven verheldering van alle informatie in het rapport en zorgen dat de diepere lagen zichtbaar worden en praktisch inzetbaar zijn.

Prijs all-in Enneagram coaching: € 395,- excl. BTW

* Inclusief Enneagram iEQ9 online test + iEQ9 Professional Report + 2 coaching sessies

Lees meer over hoe het werkt

Trainingen & Workshops

Teams vormen het hart van elk bedrijf. Wij bieden coaching en workshops aan die gericht zijn op de groei en ontwikkeling van het team als geheel.

Op basis van data van alle Enneagram rapporten van de teamleden ontwikkelen wij een op maat gemaakte workshop en team coaching.

Het is een zeer krachtige tool, omdat het voor iedereen inzichtelijk is waar de superkrachten liggen van het team, maar ook de ontwikkelingen. Bovendien wordt het duidelijk op welke punten iedereen in het team van elkaar kan leren en waar ze elkaar kunnen ondersteunen. Met als gevolg dat teams gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met elkaar om zo het maximale potentieel eruit te halen.

De team coaching begint met het afnemen van de individuele Enneagram testen. Deze worden persoonlijk 1-op-1 besproken, zodat iedereen bekend is met zijn eigen type en kenmerken. Vervolgens volgt de team workshop waarin de diverse onderdelen van het Enneagram besproken worden in combinatie met praktische team coaching oefeningen. Afhankelijk van de uitkomsten en de wensen kan er nog een team coaching moment volgen en/of individuele coaching sessies.

Alle team workshops worden door ons op maat gemaakt. Om toch een idee te geven wat het zou kunnen kosten, hieronder een rekenvoorbeeld.

Voorbeeld prijs all-in team workshop & coaching: € 3.750,- excl. BTW
Deze workshop is inclusief:

  • Intake en voorbereiding
  • Twee dagdelen workshop
  • Evaluatie

Deze workshop is exclusief individuele Enneagram testen, rapporten en coaching (€ 395,- p.p.)

Klanten over ons

Vrijblijvend meer informatie

Het Enneagram is voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar patronen en door welke bril je naar de wereld kijkt. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.