Wat is het Enneagram?

Het Enneagram is een model dat in basis opgebouwd is uit negen persoonlijkheidstypes. Elk type kijkt door zijn eigen lens naar de wereld en dat resoneert met een specifieke kernmotivatie. Deze eigen manier van naar de wereld kijken heeft impact op je persoonlijkheid, denken, voelen en doen. Klik hieronder op elk van de Enneagram types om de video’s te bekijken:

Type 1: Strikte Perfectionist
Type 2: Attente Helper
Type 3: Competitieve Presteerder
Type 4: Intense Creatieveling
Type 5: Stille Specialist
Type 6: Loyale Scepticus
Type 7: Enthousiaste Visionair
Type 8: Actieve Bepaler
Type 9: Aangepaste Bemiddelaar

Het Enneagram is een krachtig model dat tegelijk praktisch is en rijk aan inhoud en inzichten. Het is niet gericht op iemand in een type-hokje te duwen. Als individu ben je veel complexer, unieker en meer onderscheidend dan dat je type-nummer weerspiegelt. Het Enneagram is juist bedoeld als een nuttige gids bij je reis naar zelfontplooiing, opbouwen van relaties, conflictoplossing en het verbeteren van teamdynamiek.

Jouw persoonlijke Enneagramtype wordt bepaald door een online test. Deze test is ontwikkeld door Integrative Enneagram Solutions en is de enige ter wereld die jouw Enneagramtype met meer dan 95% zekerheid test. Uit de test komt een zeer uitgebreid rapport dat voor iedereen uniek is. Het rapport bevat informatie over jouw eigen type, subtype, welke neigingen je hebt tijdens stress en ontspannen situaties, de voorkeursstijl van uiten, hoe je feedback geeft en het liefste ontvangt en nog veel meer.

Verder wordt ook gemeten in hoeverre je gebruik maakt van de eigenschappen van de andere acht types. De daaropvolgende coachinggesprekken geven verheldering van alle informatie in het rapport en zorgen dat de diepere lagen zichtbaar worden en praktisch inzetbaar zijn.

Hoe werkt het?

Via jouw persoonlijke emailadres krijg je een link toegestuurd naar de online test.

De vragen hebben betrekking op wat je denkt, doet en voelt in het dagelijks leven. Het invullen duurt gemiddeld tussen de 30 en 45 minuten. Het testrapport is daarna beschikbaar voor jouw coach. Zij zal contact met jou opnemen en het rapport online toesturen.

In twee sessies doorloop je het rapport en ga je samen met je coach dieper in op de inzichten die voor jou belangrijk zijn. Uitkomsten zijn uiteenlopend van nieuwe inzichten tot aan een concreet stappenplan dat leidt tot structurele veranderingen in jouw leven.

Wat levert het je op?

Het Enneagram helpt je om op een diepere laag bewust te worden van wie je bent, wat je drijfveren zijn en hoe je jezelf gedraagt. Het is te gebruiken voor persoonlijke groei, het ontwikkelen van sociale en business-relaties en het verbeteren van werken in teamverband.

Op welke coachingssvragen kan het Enneagram bijvoorbeeld antwoord geven?

Waarom word ik boos op mezelf als ik me niet perfect genoeg voel?
Wat maakt dat gewaardeerd voelen zo belangrijk is voor mij?
Waarom is het succesvol voor de dag komen zo belangrijk voor me is?
Waarom is het gras bij de buren altijd groener?
Hoe daag ik mezelf uit om deel te nemen aan spontane activiteiten?
Hoe verlam ik mezelf door mijn eigen hersenspinsels?
Wat probeer ik te vermijden als ik ontsnap aan mijn verplichtingen?
Welke kwetsbaarheid voel ik als ik mijn zin niet krijg?
Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen zodat ik in balans blijf?

Bekijk ons aanbod

Vrijblijvend meer informatie

Het Enneagram is voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn of haar patronen en door welke bril je naar de wereld kijkt. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.